MANFAAT AIR HIDROGEN
Apakah Air Hidrogen?
Air hidrogen adalah air tulen yang diperkayakan dengan tambahan molekul hidrogen. Hidrogen (H2) adalah molekul paling banyak di alam semesta. Ia adalah gas yang tidak berbau, tidak berwarna dan hambar. Pada tahun 2007 terdapat satu pasukan di Jepun mengemukan bahawa gas hidrogen yang terhirup boleh berfungsi sebagai antioksidan dan dapat melindungi otak daripada radikal bebas. Ini mencetuskan minat di rantau dunia terhadap manfaat kesihatan molekul hidrogen yang berpotensi dan kemudiannya banyak penyelidikan terobosan dikemukakan.
Molekul air terdiri daripada dua atom hidrogen dan satu atom oksigen. Walau bagaimanapun, tidak ada molekul hidrogen bebas yang boleh digunakan oleh tubuh kerana ia terikat kepada oksigen. Oleh itu, bekalan air dengan hidrogen tambahan menghasilkan faedah yang tidak dapat disampaikan oleh air biasa.
Hidrogen adalah molekul gas terkecil. Oleh kerana ciri istimewa ini, hidrogen molekul dapat menembusi hampir setiap organ dan sel-sel badan (termasuk otak) di mana ia mempunyai daya antioksidan, anti-radang, mengurangkan berat badan, dan anti-alergi. Hidrogen molekul seolah-olah seperti terapeutik yang sempurna di dunia yang telah lama dicari – dengan tiada sebarang kesan sampingan!
Adakah Air Hidrogen Selamat?
Sudah tentu. Gas hidrogen bukanlah bahan asing kepada badan kita. Ianya dihasilkan secara semulajadi makan sayur atau buah yang kaya serat, bakteria usus kita dapat menghasilkan banyak liter hidrogen setiap hari.
Terdapat beratus-ratus atau melebihi seripu kajian klinikal yang membuktikan manfaat kesihatan air hidrogen. Ia boleh memberi manfaat kepada semua organ di dalam badan. Hidrogen molekul boleh menyeberangi sel darah-otak, secara selektif meneutralkan radikal bebas yang memusnahkan dan seterusnya disingkirkan sebagai air keluar badan.


10 Faedah Kesihatan Meminum Air Hidrogen
1. Mengurangkan keletihan & meningkatkan daya hidup
2. Anti-alergi
3. Menggalakkan kesihatan kardiovaskular & serebrovaskular
4. Pencegahan dan rawatan kanser
5. Kencing manis
6. Anti-keradangan
7. Mencegah & Merawati Penyakit Degeneratif
8. Anti-penuaan
9. Pelangsingan badan
10. Meningkatkan fungsi memori & kognitif.
Tidak kira sebarang nama penyakit seperti arthritis, dermatitis, Penyakit Parkinson, lupus, kemurungan, ketidakseimbangan emosi dan lain-lain lagi. Semua penyakit degeneratif berpunca daripdaka tekanan oksidatif yang terlalu tinggi dengan tahap radikal bebas yang berlebihan. Radikal bebas memusnahkan sel dan DNA kita. Hidrogen molekul (h2) adalah 88 kali lebih kecil daripada vitamin C, kerana saiznya yang paling kecil dan keupayaan menyeberang penghalang darah-otak, ia boleh menghapuskan radikal bebas secara selektif dan menggalakkan kesihatan sel-sel badan dan kesihatan keseluruhan.
Minum air hidrogen adalah salah satu cara yang terbaik, berkesan dan semulajadi untuk menikmati kesihatan dan awet muda. Sesetengah syarikat menjual pakej aluminium pek hidrogen amat mahal atau tablet hidrogen sebagai makanan tambahan. Kini semua orang mampu memiliki VWA h2Cap, penjana air hidrogen mudah alih terkecil dan terkuat di dunia. Ianya dapat menukar air minuman biasa ke dalam air hidrogen di atas 1000ppb bila-bila masa dan di mana sahaja! Ia adalah satu-satunya pembuat hidrogen mudah alih yang dilengkapi dengan kecerdasan buatan untuk memastikan kepekatan air hidrogen yang konsisten. Di rumah, anda boleh memiliki system pengionan air nombor satu di dunia (VWA) di mana anda dapat menapiskan air paip dan mengubahnya menjadi air hidrogen terkaya di bumi (1600ppb) untuk kesejahteraan seluruh keluarga! Sistem penapis air ini menghasilkan 8 jenis air berfungsi termasuk air alkali dan berasid. Terutamanya sekali, system pengionan ini dapat menghasilkan air hydrogen yang terkaya demi manfaat kesihatan yang optima untuk sekeluarga anda!