AIR ALKALI DAN AIR HIDROGEN, MANA SATU LEBIH BAIK ?
Air alkali dan air hidrogen, adakah mereka sama? Tidak. Air alkali adalah air bersifat pH7 ke atas tetapi tidak mengandungi hidrogen yang terlarut. Ini merujuk kepada air alkali yang dicipta secara artifisial dengan pertambahan mineral alkali. Air hidrogen hanya bermaksud air dengan hidrogen bebas yang boleh digunakan sebagai sifat antioksidan untuk menghancurkan spesies oksigen reaktif yang memusnahkan.
Air pengionan beralkali mempunyai kedua-dua manfaat pH alkali serta kepekatan hidrogen terlarut yang kaya. Air pengionan beralkali atau air elektrolisis (ERW) dihasilkan melalui proses pengionan atau elektrolisis. Ia dinamakan sebagai system pengionan air. Sebenarnya, system pengionan boleh menghasilkan air alkali atau berasid untuk aplikasi yang berbeza. Ia juga boleh menghasilkan mineral ionik yang boleh digunakan untuk kegunaan manusia.
Pada tahun 1960-an, pihak berkuasa kesihatan Jepun mengesahkan system pengionan air sebagai alat perubatan, manakala diikuti oleh Korea FDA pada tahun 1970-an. Banyak kertas saintifik membuktikan manfaat meminum air pengionan alkali atau air elektrolisis. Ciri-ciri yang paling penting dari air pengionan alkali adalah sifat antioksidannya; diukur sebagai potensi pengurangan pengoksidaan (-ORP).
Sehingga tahun 2007, saintis mula mendapati bahawa hidrogennya yang terlarut (h2) di dalam air pengionan alkali yang memberikan manfaat kesihatan yang ajaib. Ini kerana hidrogen molekul adalah antioksidan terkecil yang diketahui di bidang sains. Hidrogen boleh menyeberangi barrier-otak darah, secara selektif meneutralkan ROS yang amat memusnahkan. Dengan itu h2 terbukti amat berkesan untuk merawat dan mencegah penyakit-panyakit degenerative.
Adakah semua system pengionan air dicipta sama? Tentu tidak. Sistem pengionan air dikemukai lebih daripada setengah abad. Ciri pengionan semata-mata bergantung pada teknologinya seperti jenis plat dan bekalan kuasa. Lebih besar kawasan kekonduksian elektrik bermakna kecekapan pengionan yang lebih baik untuk larutan hidrogen yang lebih kaya serta tahap pH yang lebih luas.
Diiktirafkan sebagai system pengionan air No.1 di dunia, Sistem Air Selular Berfungsi Kesihatan VWA dapat menghasilkan antioksidan yang terkuat; larutan hidrogen terkaya melebihi 1600ppb serta-ORP 998mV, 100% secara semulajadi. Ianya juga boleh menghasilkan 8 jenis air berfungsi, dari pH1.8-pH12 tanpa penggunaan sebarang bahan tambahan! Sepanjang dekad yang lalu, terdapat banyak testimony-testimoni pengguna yang diterbitkan oleh media; dengan 2 kali penerbitan dalam beritan utama tentang 2 kisah pertempuran kanser yang berjaya !
Di samping itu, sistem penapis air ini dilengkapi dengan penapis unik yang mempunyai ciri resonans khas, mampu memberi tenaga dan memulihkan air mati ke air hidup 57hz untuk penyerapan selular segera! Anda boleh dapat kedua-dua manfaat air beralkali dan air hydrogen dari system yang sempurna ini!