Apakah Air Hidrogen?

Apakah Air Hidrogen

Air hidrogen mengandungi molekul hidrogen (hidrogen h2 molekul) yang boleh berfungsi sebagai antioksidan yang kuat. Molekul ini boleh membantu meneutralkan radikal bebas oksigen yang menyumbang kepada perkembangan penyakit, keradangan, dan penuaan.

Apakah Molekul Hidrogen (h2)?

Hidrogen molekul adalah molekul, yang merupakan kumpulan dua atau lebih atom yang dipegang bersama oleh ikatan kimia. Hidrogen molekul adalah molekul terkecil dan paling ringan di alam semesta kita kerana ia terdiri daripada hanya atom hidrogen. Sebagai elemen pertama dalam jadual berkala, hidrogen adalah terkecil daripada semua atom. Hidrogen molekul terdiri daripada hanya dua atom hidrogen. Gabungan eksklusif dua atom hidrogen bertukar hidrogen molekul ke dalam gas. Hidrogen molekul juga biasa dipanggil gas hidrogen atau diwakili oleh simbol bertulis H2.

Adakah Air Alkali Sama Seperti Air Hidrogen?

Tidak tepat. Air dengan pH lebih daripada 7 disebut sebagai air beralkali, ia tidak semestinya mengandungi hidrogen molekul untuk bertindak sebagai antioksidan. Air yang kaya dengan hidrogen boleh bersifat neutral atau berasid dalam pH.

Bagaimana Air Hidrogen Dihasilkan?

Kaedah yang diketahui adalah melalui process elektrolisis (prinsip elektrolisis air adalah untuk memecah air, sebatian hidrogen dan oksigen, kembali ke hidrogen asli dan oksigen.). Dua jenis air yang diperolehi oleh proses ini dikenali sebagai air beralkali terionisasi (air dengan peningkatan hidrogen) dan air berasid terionisasi (air dengan peningkatan oksigen). Faedah utama dari pengion air menggunakan elektrolisis adalah untuk menghasilkan hidrogen terlarut di samping menghasilkan air bersifat pH alkali, neutral dan berasid. Semakin tinggi kepekatan hidrogen yang terlarut, semakin tinggi potensi antioksidan. Pengion air berada di pasaran selama lebih dari setengah abad, pengion air VWA dinobatkan sebagai mesin air hidrogen terbaik kerana ia dapat membersihkan air paip dan berubah menjadi air hidrogen terkaya di pasaran. Minum hanya 1.5L sehari menyediakan potensi antioksida yang sama dengan 2194 pisang atau 1496 epal.

Bagaimanakah Air Hidrogen Diukur?

Hidrogen terlarut diukur dengan kepekatan. 1ppm = 1000ppb atau 1,000,000ppt. Konsentrasi tinggi DH Hydrogen Dissolved memberikan potensi antioksidan yang lebih tinggi.

Adakah air yang tidak direbus terlalu sejuk untuk badan?

Anda boleh merebus air selama seratus kali tetapi jika air TANPA sebarang hidrogen terlarut. Air minuman jenis ini adalah ‘pengoksida’; meningkatkan tekanan oksidatif anda dan menyebabkan penyakit radang. Oleh itu, adalah penting untuk diperhatikan bahawa sama ada air minum anda “merosakkan” anda atau “menyembuhkan” anda. Satu adalah oksidan dan yang satu pula merupakan antiosidan.

Sepanjang 12 tahun yang lalu, Air Berfungsi Selular VWA telah membantu banyak keluarga untuk mengembalikan tahap kesihatan mereka. Terdapat dua kali terbitan di berita utama akhbar di malam 2 cerita pertempuran kanser yang amat menakjubkan. Selain daripada testimony kanser, terdapat banyak testimony yang dilaporkan mengenai sakit tulang belakang, ketidaksuburan, arthritis, asma, ginekologi dan sebagainya. Sebelum itu, mereka juga meminum air yang direbus.